Προφίλ

Λίγα λόγια για εμάς

Με έδρα την Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Διοικητικών Δικαστηρίων, το δικηγορικό γραφείο Αναστασίου και Ηλία Κοκκίνη, που λειτουργεί από το 1977, παρέχει νομικές υπηρεσίες, δικαστικές και συμβουλευτικές, με εφόδια την πλούσια εμπειρία, τη συνεχή μελέτη και κατάρτιση και τον επιμελή χειρισμό των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Το γραφείο μας εξειδικεύεται σε υποθέσεις διοικητικού δικαίου, με σημαντική εμπειρία από τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και επιστημονική κατάρτιση. Βεβαίως, η ενότητα του δικαίου και ο εναλλασσόμενος ρόλος του κράτους (οικονομικός παρεμβατισμός ή laissez-faire), επιβάλλουν την καλή γνώση του δικαίου και της μεθοδολογίας του. Έτσι το γραφείο μας χειρίζεται επιπλέον, με επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, υποθέσεις οικονομικού ποινικού δικαίου, αστικού κι εμπορικού δικαίου και ειδικά θέματα δικαίου των ακινήτων.
Συνεργάτης του γραφείου η Συμβολαιογράφος Τρίπολης, Μάρθα Αθανασούλια – Κοκκίνη.

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Κοκκίνης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2004) και κάτοχος Master DROIT, à finalité RECHERCHE, Mention DROIT PUBLIC, spécialité DROIT PUBLIC GENERAL,
Université Αix-Marseille ΙΙΙ, 2004-2005.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης με ικανότητα παράστασης στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Γλώσσες: Ελληνική (μητρική), Γαλλική (άριστη) και Αγγλική (άριστη). 

Τακτικός συνεργάτης (επιμελητής και συντάκτης) του περιοδικού Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου (εκδ. Σάκκουλα Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

Νομικός Σύμβουλος Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (2010-2013). Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.

© Copyright 2019 Κοκκίνης Ηλίας